Et folketingsmedlem deltog - Fart med fornuft

Gå til indhold

Et folketingsmedlem deltog

Om Kurset
Folketingsmedlem deltog

Siden 2004 har Motor Sport Sønderjylland afviklet sine Fart med Fornuft-kurser på Padborg Park for unge sønderjyske bilister mellem 18 og 24 år, men ved kurset i juni 2010 var en af deltagerne hverken fra Sønderjylland eller først i tyverne. Det var formanden for Rådet for Sikker Trafik, Tom Behnke, der deltog på lige fod med de øvrige kursister.
Sammen med de fire piger og 15 mænd kunne det konservative folketingsmedlem danne sig et indtryk af det kursus, der har fået uheldsraten til at falde drastisk i deres aldersgruppe. I øvrigt sammen med forsikringspræmien for de unge bilister, som efterfølgende har kunnet få deres bil forsikret hos Sønderjysk Forsikring G/S til markant lavere pris.
”Jeg synes, at det var flot at se så mange unge tage dette her kursus og ikke bare deltage for at få det overstået. Dem, der kom for at få rabat på forsikringen, sagde, at de positivt ville havde deltaget i kurset,” siger Tom Behnke ovenpå sin deltagelse i kurset.
”Deres aktive deltagelse, deres koncentrerede deltagelse var imponerende. De var dygtige til at køre bil og forstå, hvor farerne ligger henne. Allerede inden vi var ude at køre, var jeg overbevist om, at det var fornuftige unge mennesker, og det var virkeligt gode. Jeg er meget tryg ved at køre rundt i trafikken med dem.”
Fart med Fornuft er i et kursus, som arrangeres af Motor Sport Sønderjylland, og det er i sin nuværende form forbehold landsdelens unge. Kan Fart med Fornuft blive en landsdækkende aktivitet?
”Det håber jeg, at det kan,” siger Tom Behnke. ”Dette her er en super god overbygning på kørekortet, som giver disse trafikanter et ekstra forspring, når der opstår en farlig situation. De unge har en bedre forståelse for, hvad man skal gøre, hvis den farlige situation opstår. De er foran på point og har langt større chance for at redde sig fri af uheld, og det kunne jeg godt tænke mig, at flere bilister fik mulighed for at få lejlighed til at lære.”
”Det, jeg vil prøve at tage fat i, vil ikke blive noget omkring lovgivning. Det skal være noget frivilligt. Som formand for Rådet for Sikker Trafik vil jeg prøve at tage fat i kørelærerne, forsikringsselskaberne og politiet og prøve at se, om vi ikke kunne brede det ud til den øvrige del af landet.”
Fart med Fornuft-kurset foregik over en hverdagsaften og en søndag. Første del er et teoretisk kursus, hvor deltagerne torsdag aften mødte trafikinformatør Lars H. S. Høstrup, der med egne ord fortalte om sine oplevelser i forbindelse med det færdselsuheld, der kostede ham førligheden. Anden halvdel af Fart med Fornuft foregik på Padborg Parks asfalt, hvor kursisterne fik prøvet deres egne og bilernes grænser af.
”Om eftermiddagen regnede det bare skomagerdrenge, så vi havde fire afkørsler og tre besøg i sandkassen, hvor banes traktor måtte anvendes i det ene tilfælde. Herudover var der en snurretur, men som eleven sagde, så blev hun da klar over, hvor hendes og bilens grænse var,” siger Ulrich Kristensen fra Motor Sport Sønderjylland.
”Mange elever var glade for, at de på dette kursus kunne få prøvet deres egne og bilernes grænser af og mange udtrykte, at de blev en del klogere.”


24 80 25 26
Fart med Fornuft
Brian Kjeldsen
fartmedfornuft@gmail.com
Tilbage til indhold