Kursus indhold - Fart med fornuft

Gå til indhold

Kursus indhold

Om Kurset
Kursusindhold
Fart med fornuft-kurset indeholder: Bremseteknik, slalom, undvigemanøvre på tør vej og på glatbane, der er banekørsel og en barsk information om trafik og trafikulykker.

Trafikinformatør – En person som selv har oplevet hvor galt det kan gå, fortæller om sin ulykke og om følgerne på kort og langt sigt.

Politi og Ambulance redder/behandler – De fortæller om de oplevelser de møder efter en trafikulykke. Om hvor store kræfter der udløses ved uheld med høj fart, og om den indflydelse spiritus og stoffer har på alt for mange ulykker.

Pårørende – En forældre fortæller om hvad det betyder for familien at miste et barn i et trafikuheld.

Bremseteknik – der øves nedbremsninger fra 60, 80, 100 og 120 km/t

Kurvekørsel – Efter demonstrationstur igennem opsatte kurver med forskellige forløb, læres korrekt nedbremsning før sving og korrekt kørsel igennem svinget. Øvelsen gennemføres med forskellig hastighed.

Glatførekørsel – På glatførebanen gennemføres lektion i bremseteknik fra 50 km/t og prøve i undvigeteknik med opstillede forhindringer i egen vejside samt simuleret modgående bil i modsatte kørebane. Du lærer gennem provokeret udskridning at redde en baghjulsudskridning.

Slalomkørsel og undvigeteknik – Instruktion i korrekt kørestilling. Du lærer at køre gennem en række opstillede kegler med 60 km/t. Du lærer at undvige pludseligt opståede forhindringer og opdager hvad korrekt køre- og håndstilling på rattet betyder.

Banekørsel – Du får prøvet det hele igen i en samlet gennemkørsel med blandede opgaver.

Kurset slutter med opsamling og debat.

24 80 25 26
Fart med Fornuft
Brian Kjeldsen
fartmedfornuft@gmail.com
Tilbage til indhold